Äppelsallad med blåmögelost och valnötter

Publicerat:
2014-10-01Tillagningstid:
Äpplen i sallad är verkligen en succé och blåmögelost höjer också den här till ännu nästa steg.
Ingredienser
4portioner
- 1stfänkål
- 2stäpplen
- 50gvalnötter
- 150-200gblåmögelost
- ev 1 romansallad
Dressing
- 1mskäppelcidervinäger
- 1mskhonung
- 2tskdijonsenap
- 4mskolivolja
- 1krmsalt
- lite nymald svartpeppar
Så lagar du
1. Blanda vinäger, honung och dijonsenap i en skål. Vispa ner oljan och tillsätt lite salt och svartpeppar.
2. Skala eventuellt äpplena och tärna dem fint. Blanda ner i dressingen.
3. Halvera, skölj och ansa fänkålen och spara fänkålsdillen om den är fin till garnering. Tärna fänkålen fint eller skiva den tunt på mandolin. Blanda ner den i dressingen.
4. Rosta valnötterna lätt i en medelvarm stekpanna.
6. Skär osten i bitar. Lägg eventuellt upp salladen på blad av romansallad, strö över valnötter och bitar av osten. Garnera med fänkålsdill.