Äpple med kanelbulle och vaniljglass

Publicerat:
2022-09-14Tillagningstid:
Denna efterrätt går hem bland alla åldrar!
Ingredienser
4portioner
- 3äpplen
- 1vaniljstång
- 0,5dlvatten
- 1dlströsocker
- 75gsmör
- 3smulade kanelbullar
- 1,5dlgrädde
- 1,5tskvaniljsocker
- 0,5litervaniljglass
Så lagar du
- Skala, kärna ur och skär äpplena i ca 1x1 cm tärningar. Lägg dem i en kastrull.
- Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg ner i kastrullen. Tillsätt vatten och socker, sjud ca 10 min. Ställ kallt.
- Gör grova smulor av bullarna och stek med smör. Vispa ner grädden, rör i vaniljsockret.
- Varva kompott, smulkrisp, grädde och glass i portionsglas.
- Börja med äppelkompott, avsluta med smulkrisp och toppa med glass.