Äpple- och pekankaka med ingefära

Äpple- och pekankaka med ingefära

Publicerat:

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 125g
    smör
  • 1,5dl
    strösocker
  • 3st
    ägg
  • 3dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2st
    äpplen
  • 1dl
    pekannötter
  • syltad ingefära

Så lagar du

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform.

Vispa ägg och socker luftigt. Sikta i mjölet och bakpulvret. Vispa igen. Smält smöret och vänd ner med slickepott. Häll smeten i formen.

Tärna äpplena, hacka nötterna och finhacka syltad ingefära. Fördela ner i smeten. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Låt sedan kakan svalna.

Servera med vaniljglass och ev. lite lönnsirap.

Dela det här receptet med dina vänner!