Äpplen med dragonkaramell och yoghurt

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 8st
      äpplen
    • 1dl
      socker
    • 50g
      smör
    • 1dl
      äppelmust
    • 1dl
      nötter t ex valnötter
    • 3dl
      avrunnen yoghurt
    • Blommor eller citronmeliss till garnering

    Så lagar du

    Skär ut kärnhuset från äpplena. Smält smör, socker och äpplemust i en stekpanna och lägg sedan i äppelbitarna med snittytan nedåt.

    Koka äpplena i någon minut och ta sedan av stekpannan från värmen.

    Servera äppelbitarna med en klick avrunnen yoghurt, dragonkaramell och krossade valnötter.

    Dekorera gärna med blommor, t ex gurkört eller ringblomma.

    <m>Dragonkaramell</m>:

    2 dl socker

    1 msk hackad färsk dragon

    1 dl vatten

    <m>Gör så här</m>:

    Smält sockret i en kastrull tills den har fått fin karamellfärg. Ta till sidan och häll i vattnet.

    Låt sockret lösa sig helt under omrörning och tillsätt sedan dragon.

    Låt svalna.

    Dela det här receptet med dina vänner!