Ingredienser
4portioner
- 8stäpplen
- 1dlsocker
- 50gsmör
- 1dläppelmust
- 1dlnötter t ex valnötter
- 3dlavrunnen yoghurt
- Blommor eller citronmeliss till garnering
Så lagar du
Skär ut kärnhuset från äpplena. Smält smör, socker och äpplemust i en stekpanna och lägg sedan i äppelbitarna med snittytan nedåt.
Koka äpplena i någon minut och ta sedan av stekpannan från värmen.
Servera äppelbitarna med en klick avrunnen yoghurt, dragonkaramell och krossade valnötter.
Dekorera gärna med blommor, t ex gurkört eller ringblomma.
<m>Dragonkaramell</m>:
2 dl socker
1 msk hackad färsk dragon
1 dl vatten
<m>Gör så här</m>:
Smält sockret i en kastrull tills den har fått fin karamellfärg. Ta till sidan och häll i vattnet.
Låt sockret lösa sig helt under omrörning och tillsätt sedan dragon.
Låt svalna.