Aprakh (vinbladsdolmar)

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    vindruvsblad
  • 1burk(ar)
    tomater
  • 300g
    nötfärs
  • 5dl
    ris
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    lök
  • 2msk
    mynta
  • 2dl
    persilja
  • 2msk
    tomatpuré
  • 1msk
    paprikapasta
  • salt och citron

Så lagar du

Blanda alla ingredienser utom vindruvsbladen. Tvätta vindruvsbladen, ta ett blad i taget. Veckla ut bladet och lägg lite av blandningen på det och rulla bladet med fyllningen i.

Lägg alla rullar i en kastrull och häll sen i vatten så att rullarna täcks. Koka på hög värme i ca 20 minuter, sänk sedan värmen till mindre än hälften och låt koka i minst 1 timma med lock. Smaka nu av, kanske behövs det mer kryddor.

Dela det här receptet med dina vänner!