Aprikosmarinerad fläskfilé på spett

Aprikosmarinerad fläskfilé på spett

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    fläskfilé
  • grillspett

Marinaden

  • 1dl
    aprikospuré
  • 1/2
    grön chili
  • 2msk
    röd- eller vitvinsvinäger
  • salt

Så lagar du

Putsa fläskfilén och lägg den i en skål. Häll aprikospurén (ev. utspädd med lite vatten) över filén. Hacka chilin och strö den över köttet. Tillsätt vinäger och salt. Vänd köttet i marinaden och lägg den sedan i en plastpåse och låt den marineras i ett par timmar (eller över natten).

Ta upp filén ur plastpåsen och låt den rinna av. Tryck sedan spetten snett igenom filén med cirka tre centimeters mellanrum. Grilla. Låt eventuellt filén steka färdigt i ugnen. Skär upp och servera med spetten kvar.

Dela det här receptet med dina vänner!