Apulisk lökpaj

Apulisk lökpaj

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 1kg
    vetemjöl
  • 2tsk
    salt
  • 200g
    olivolja
  • 2dl
    ljummet vatten
  • 2kg
    mild färsk lök
  • 3msk
    urkärnade svarta oliver
  • 2msk
    kärnfria russin
  • 10st
    sardellfiléer
  • olivolja

Så lagar du

Pajdeg: Blanda mjölet med olivoljan. Arbeta in vattnet lite i taget tills degen fått en smidig konsistens.

Fyllning: Stek den skivade löken långsamt på svag värme den ska nästan smälta till en kräm. Blanda med oliver,russin och sardeller.

Kavla ut två rundlar av pajdegen. Täck en metallform och bred ut fyllningen.Täck över med andra rundeln. Pricka degen med en gaffel och pensla med olivolja.

Gräddas 230 grader med undervärme cirka 50 min.

Dela det här receptet med dina vänner!