Aromatiskt saffransris

Publicerat:
2015-01-21Tillagningstid:
Ett enkelt sätt att sätta guldkant på riset är att fräsa det med kryddor innan kokning. Välj de kryddor du gillar och har hemma.
Ingredienser
4portioner
- 2 ½dlbasmatiris
- 1nypa(or)saffran
- 1dlmjölk
- 1bit(ar)hel kanel
- 4stgröna kardemummakapslar
- 2stlagerblad
- 4stnejlikor
- 3 ½dlvatten
- olja till stekning
Så lagar du
1. Värm mjölk och saffran, ställ åt sidan och låt dra. Skölj riset, låt rinna av.
2. Stek kryddorna i olja, tillsätt ris. Rör om och låt fräsa någon minut på svag värme.
3. Tillsätt saffransmjölk och vatten. Låt koka färdigt under lock. Läs koktid på förpackningen.