Aroniamarinerad kyckling med aroniagelé

Publicerat:
2022-08-29Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
3 - 4portioner
Kyckling
- 400gkycklingfilé
- 1mskaroniapulver
- 1mskplommonmos
- 1msksambal oelek
- 1tskcurry
- 150gbacon
- 2-3stvitlöksklyftor
- 3stsmå purjolökar, grovt skuren
- 1dlgrädde
- oliver
Marinad
- 1½dlaroniamust
- ½dlsoja
Aroniagelé
- 1literaroniamust
- ½literäppelmust
- 1½kgsyltsocker
Så lagar du
Kyckling
1. Blanda ihop aroniapulver, plommonmos, sambal oelek och lite curry till en slät kryddpasta.
2. Skär upp snitt i kyckligfilén och fyll snitten med kryddmassan.
3. Blanda aroniamusten med soya.
4. Linda in kryddade kycklingfiléer i bacon, lägg dem i marinaden och låt dra en stund.
5. Stek sedan kycklingen tills ytan är lite knaprig och placera i smörad ugnsform.
6. Häll över marinaden, oliver, grovt skuren vitlök och purjolök. Slå i grädden.
7. Stek i ugnen på 200 grader i 30 minuter och servera till kokt potatis och grönsallad.
Aroniagelé
1. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och koka i 10 minuter. Häll upp den heta gelén i rena varma burkar. Låt svalna och stelna i ett dygn.
2. Gelén passar utmärkt som tillbehör till olika rätter samt till ostbricka med aroniamust som alkoholfritt alternativ till vin.