Aroniamarinerad kyckling med aroniagelé

Aroniamarinerad kyckling med aroniagelé

    Publicerat:

    Förberedelsetid:

    Tillagningstid:

    Överraska med en riktig färgbomb i köket. Aronia höjer smakerna med sin fylliga karaktär.

    Ingredienser

    3 - 4portioner

    Kyckling

    • 400g
      kycklingfilé
    • 1msk
      aroniapulver
    • 1msk
      plommonmos
    • 1msk
      sambal oelek
    • 1tsk
      curry
    • 150g
      bacon
    • 2-3st
      vitlöksklyftor
    • 3st
      små purjolökar, grovt skuren
    • 1dl
      grädde
    • oliver

    Marinad

    • dl
      aroniamust
    • ½dl
      soja

    Aroniagelé

    • 1liter
      aroniamust
    • ½liter
      äppelmust
    • kg
      syltsocker

    Så lagar du

    Kyckling

    1. Blanda ihop aroniapulver, plommonmos, sambal oelek och lite curry till en slät kryddpasta.

    2. Skär upp snitt i kyckligfilén och fyll snitten med kryddmassan.

    3. Blanda aroniamusten med soya.

    4. Linda in kryddade kycklingfiléer i bacon, lägg dem i marinaden och låt dra en stund.

    5. Stek sedan kycklingen tills ytan är lite knaprig och placera i smörad ugnsform.

    6. Häll över marinaden, oliver, grovt skuren vitlök och purjolök. Slå i grädden.

    7. Stek i ugnen på 200 grader i 30 minuter och servera till kokt potatis och grönsallad.

    Aroniagelé

    1. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och koka i 10 minuter. Häll upp den heta gelén i rena varma burkar. Låt svalna och stelna i ett dygn.

    2. Gelén passar utmärkt som tillbehör till olika rätter samt till ostbricka med aroniamust som alkoholfritt alternativ till vin.

    Dela det här receptet med dina vänner!