Asian slaw

Asian slaw

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 200g
      vitkål
    • 200g
      rödkål
    • 200g
      morötter
    • 75g
      sockerärtor
    • 1/2tsk
      mirin
    • 1tsk
      sesamolja
    • 1/2dl
      rostade sesamfrön
    • 75g
      ingefära (12 cm)
    • saft och rivet skal från 1 lime
    • 1/2tsk
      chiliflakes
    • salt och svartpeppar

    Så lagar du

    Strimla kålen och morötterna riktigt fint. Det gör du enklast på en mandolin men en vass kniv eller osthyvel kan också gå bra. Strimla även sockerärtorna fint.

    Skala ingefäran och riv den på den fina delen av ett rivjärn. Krama ur ingefärsrivet och häll saften över grönsakerna. Tillsätt mirin, sesamolja, chili, sesamfrön samt saft och rivet skal från limen. Blanda allt ordentligt, gärna med händerna, tills kålen börjar mjukna.

    Låt stå i ca 20 minuter och smaka av med salt och svartpeppar.

    Dela det här receptet med dina vänner!