Asian slaw

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 200gvitkål
- 200grödkål
- 200gmorötter
- 75gsockerärtor
- 1/2tskmirin
- 1tsksesamolja
- 1/2dlrostade sesamfrön
- 75gingefära (12 cm)
- saft och rivet skal från 1 lime
- 1/2tskchiliflakes
- salt och svartpeppar
Så lagar du
Strimla kålen och morötterna riktigt fint. Det gör du enklast på en mandolin men en vass kniv eller osthyvel kan också gå bra. Strimla även sockerärtorna fint.
Skala ingefäran och riv den på den fina delen av ett rivjärn. Krama ur ingefärsrivet och häll saften över grönsakerna. Tillsätt mirin, sesamolja, chili, sesamfrön samt saft och rivet skal från limen. Blanda allt ordentligt, gärna med händerna, tills kålen börjar mjukna.
Låt stå i ca 20 minuter och smaka av med salt och svartpeppar.