Asiatisk biff med nudelsallad

Publicerat:
2019-04-03Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Biffen
- 200gbiff i skivor
- 3cmfärsk ingefära
- 2klyfta(or)vitlök
- ½chilifrukt
- 2tskfive spice-krydda
- ½kruk(or)färsk koriander
- olivolja
- flingsalt och nymald svartpeppar
Nudelsallad
- 80gäggnudlar
- ½röd paprika
- 3salladslökar
- ¼kruk(or)färsk koriander
- 1huvud pak soi, litet
Marinad till nudelsalladen
- 2mskjapansk soja
- 1mskrisvinäger
- ½tsksesamolja
- någradroppe(ar)fisksås
- 1klyfta(or)vitlök
- ½färsk chili, finhackad
- 1tskkorianderfrön, rostade
- 1tsksvarta sesamfrön
Asiatisk chilisås
- 1dlcrème fraiche
- 3msksweet chilisås
- ½tskjapansk soja
- någradroppe(ar)sesamolja
Till servering
- lime
- smörgåskrasse
- svara sesamfrön
Så lagar du
Biffen
1. Börja med att blanda ihop ruben. Skala och riv ingefära och vitlök, finhacka chilifrukten och blanda ihop i en skål med fem kryddblandningen.
2. Lägg biffen på skärbrädan, banka den lätt. Ringla över lite olivolja, krydda med salt och peppar från kvarnen. Vänd på biffen och gör likadant på andra sida.
3. Grilla biffen på het grill eller i en het grill- eller stekpanna. Se till så att den inte blir överstekt, den ska gärna vara röd inuti.
4. Lägg den grillade biffen på skärbrädan och gnugga in ruben på båda sidorna och den hackade koriandern. Skär sedan biffen i strimlor.
Nudelsallad
1. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen, kyl ned nudlarna och klipp dem i mindre bitar.
2. Strimla paprikan i fint, skär vårlöken i små små bitar, hacka koriandern.
3. Strimla den gröna delen av pak soi kålen, fräs kålen hastigt i lite olja i en stekpanna, låt svala.
4. Blanda ihop marinaden. Blanda därefter nudlarna med grönsakerna och marinaden.
Asiatisk chilisås
1. Lägg crème fraiche i en liten skål. Tillsätt sweet chilisås, japansk soja samt sesamolja och blanda ihop.
Servering
1. Lägg nudelsalladen i en liten hög på tallriken, klipp lite smörgåskrasse på toppen.
2. Lägg några strimlor av den grillade biffen på tallriken, strö på några svarta sesamfrön.
3. Lägg en sträng med chilisåsen och en klyfta med lime på tallriken.