Ingredienser
4portioner
Buljong:
- 1 1/2literfärdig grönsaksbuljong
- 1dlljus/tunn soja
- 4stsalladslökar/vårlökar
- 3stvitlöksklyftor
- 1bit(ar)färsk ingefära
- 1-2kvistar citrongräs
- räkor
- fisk
- grönsaker (t.ex. broccoli, blomkål, morot, romanesco, bok choi)
- 1stlime
Så lagar du
Krossa och skär vitlöksklyftorna och citrongräset, skala och skiva ingefäran och salladslökarna. "Svetta" allt i en het stekpanna. Häll sedan på buljongen och sojan och låt allt dra i en timma. Nu är det klart att slå upp i fonduegrytan.
Skär upp eller tärna köttet, fisken, räkorna och grönsakerna i lagom stora bitar. Blanchera grönsakerna: dvs. koka upp snabbt och kyl av snabbt i kallt, isigt vatten.
Servera med exempelvis glasnudlar, som du kokar enligt anvisningarna på paketet.