Ingredienser

4portioner

Buljong:

  • 1 1/2liter
    färdig grönsaksbuljong
  • 1dl
    ljus/tunn soja
  • 4st
    salladslökar/vårlökar
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1bit(ar)
    färsk ingefära
  • 1-2
    kvistar citrongräs
  • räkor
  • fisk
  • grönsaker (t.ex. broccoli, blomkål, morot, romanesco, bok choi)
  • 1st
    lime

Så lagar du

Krossa och skär vitlöksklyftorna och citrongräset, skala och skiva ingefäran och salladslökarna. "Svetta" allt i en het stekpanna. Häll sedan på buljongen och sojan och låt allt dra i en timma. Nu är det klart att slå upp i fonduegrytan.

Skär upp eller tärna köttet, fisken, räkorna och grönsakerna i lagom stora bitar. Blanchera grönsakerna: dvs. koka upp snabbt och kyl av snabbt i kallt, isigt vatten.

Servera med exempelvis glasnudlar, som du kokar enligt anvisningarna på paketet.

Dela det här receptet med dina vänner!