Asiatisk laxtartar

Publicerat:
2019-11-06Tillagningstid:
Vem som helst kan laga den här enkla laxtartaren. I princip behöver du endast strimla, hacka och skiva lax, grönsaker och frukt. Sedan rör du ihop en sojasås och serverar allt i en kall skål.
Ingredienser
4portioner
- 400glax
- 1kruk(or)koriander
- 2mskrostade sesamfrön, svarta och vita
- 1stsalladslök
- 4strädisor
- 1stgurka
- 1stmango
- 2cmgrön chili, tunnskivad
Ponzu - japansk sojasås
- 1dlsoja, japansk
- 4msklimejuice
- 2mskcitronjuice
- 1klyfta(or)vitlök
- 1bit(ar)ingefära, finriven
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienser till ponzun och låt stå i ca i timme.
2. Skär laxen i 0,5 cm x 0,5 cm och 5-7 cm långa strimlor och dressa dem med ponzu.
3. Skala gurkan och skär den i 1,5 cm x 1,5 cm stora kuber .
4. Skär rädisorna i tunna klyftor och skär ner salladslöken fint.
5. Skiva mangon och chilin tunt.
6. Lägg den dressade laxen i portionsskålar.
7. Toppa med gurka, rädisor, mango, grön chili, salladslök, ett par kvistar koriander och rostade sesamfrön och servera!