Asiatisk nudelwok

Nudlar.

Ingredienser

6portioner

  • 3/4kg
    färdigstekt rostbiff

Nudlar

  • 400g
    asiatiska äggnudlar
  • 1st
    röd paprika
  • 1st
    liten squash
  • 150g
    sockerärter

Marinad

  • 1dl
    soja, japansk eller ljus thailändsk soja
  • 1st
    lime
  • 1dl
    sweet chilisås
  • 3msk
    sesamolja
  • 2msk
    fisksås
  • 1st
    finstrimlad röd chilifrukt
  • 1-2msk
    finriven ingefära
  • 1kruk(or)
    koriander

Garnering: Rostade sesamfrön

    Så lagar du

    Marinaden

    1. Blanda soja, limesaft, chilisås, sesamolja och fisksås. Finstrimla chilifrukten och ta bort kärnor och mellanväggar om du inte vill ha det så starkt. Blanda ner den och ingefäran i marinaden.

    2. Strimla köttet.

    3. Ansa och strimla paprika och squash.

    4. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Lägg ner nudlarna och koka 2 min. Lägg ner squash och sockerärter och låt koka med 1 min. Häll av vattnet och tillsätt paprika och marinad samt kött. Rör om och tillsätt korianderblad. Strö över rostade sesamfrön.

    Dela det här receptet med dina vänner!