Ingredienser
6portioner
- 3/4kgfärdigstekt rostbiff
Nudlar
- 400gasiatiska äggnudlar
- 1ströd paprika
- 1stliten squash
- 150gsockerärter
Marinad
- 1dlsoja, japansk eller ljus thailändsk soja
- 1stlime
- 1dlsweet chilisås
- 3msksesamolja
- 2mskfisksås
- 1stfinstrimlad röd chilifrukt
- 1-2mskfinriven ingefära
- 1kruk(or)koriander
Garnering: Rostade sesamfrön
Så lagar du
Marinaden
1. Blanda soja, limesaft, chilisås, sesamolja och fisksås. Finstrimla chilifrukten och ta bort kärnor och mellanväggar om du inte vill ha det så starkt. Blanda ner den och ingefäran i marinaden.
2. Strimla köttet.
3. Ansa och strimla paprika och squash.
4. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Lägg ner nudlarna och koka 2 min. Lägg ner squash och sockerärter och låt koka med 1 min. Häll av vattnet och tillsätt paprika och marinad samt kött. Rör om och tillsätt korianderblad. Strö över rostade sesamfrön.