Atayef

Publicerat:

Ingredienser

12portioner

  • 1,5 dl
    vetemjöl
  • 1dl
    mjölk
  • ½dl
    strösocker
  • ¼ tsk
    bakpulver

Så lagar du

Blanda samman till en smidig smet och låt den stå och vila i typ 30 minuter.

Hetta upp en stekpanna eller pannkakslagg. När den är riktigt het häller ni upp lite smet i pannan med ett decilitersmått. Grädda bara på ena sidan så att de är klibbiga i mitten för att man sen lätt ska kunna fästa ihop dem.

Vik pannkakorna till strutar och häll i fyllningen. Häll över finhackade pistagenötter och din hemlagade sirap.

Fyllning:

3 dl mjölk
2 dl maizena (majsstärkelse)
1 dl florsocker
¼ tsk rosenvatten (kan bl.a. köpas i arabiska affärer)
½ tsk apelsinblomsvatten (kan bl.a. köpas i arabiska affärer)

Blanda mjölk, maizena och florsocker i en kastrull och sjud tills det tjocknar. Häll i rosenvattnet och apelsinblomsvattnet när fyllningen svalnat och vispade ihop det.

Smaksatt sirap:

1 dl vatten
2 dl socker
lite rosenvatten
lite apelsinblomsvatten
och en skvätt citron

Koka ihop vatten och socker så att sockret smälter. Låt svalna. Smaksätt med resterande ingredienser. Om du inte hittar rosenvatten i affären, kan du göra ditt eget:

100 g rosblad, endast kronbladen
2 ½ dl vatten

Hacka rosenbladen fint. Koka upp vattnet slå över det över bladen och låt det stå över natten. Sila bort rosenbladen genom kaffefilter.

Dela det här receptet med dina vänner!