Atayef
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
12portioner
- 1,5 dlvetemjöl
- 1dlmjölk
- ½dlströsocker
- ¼ tskbakpulver
Så lagar du
Blanda samman till en smidig smet och låt den stå och vila i typ 30 minuter.
Hetta upp en stekpanna eller pannkakslagg. När den är riktigt het häller ni upp lite smet i pannan med ett decilitersmått. Grädda bara på ena sidan så att de är klibbiga i mitten för att man sen lätt ska kunna fästa ihop dem.
Vik pannkakorna till strutar och häll i fyllningen. Häll över finhackade pistagenötter och din hemlagade sirap.
Fyllning:
3 dl mjölk
2 dl maizena (majsstärkelse)
1 dl florsocker
¼ tsk rosenvatten (kan bl.a. köpas i arabiska affärer)
½ tsk apelsinblomsvatten (kan bl.a. köpas i arabiska affärer)
Blanda mjölk, maizena och florsocker i en kastrull och sjud tills det tjocknar. Häll i rosenvattnet och apelsinblomsvattnet när fyllningen svalnat och vispade ihop det.
Smaksatt sirap:
1 dl vatten
2 dl socker
lite rosenvatten
lite apelsinblomsvatten
och en skvätt citron
Koka ihop vatten och socker så att sockret smälter. Låt svalna. Smaksätt med resterande ingredienser. Om du inte hittar rosenvatten i affären, kan du göra ditt eget:
100 g rosblad, endast kronbladen
2 ½ dl vatten
Hacka rosenbladen fint. Koka upp vattnet slå över det över bladen och låt det stå över natten. Sila bort rosenbladen genom kaffefilter.