Auberginebiffar med örtolja, mozzarella och picklade tomater

Publicerat:
2018-11-21Tillagningstid:
Jag älskar aubergine i alla former. Här är den grillad och tärnad och serveras med en god mozzarella och sötsyrliga picklade tomater. Ett bra vegetariskt alternativ om man serverar råbiff, men också bara en härlig smakkombination i största allmänhet!
Ingredienser
4portioner
- 1staubergine, stor
- 1mskcitronsaft
- 1tskvinäger
- 1kvist(ar)rosmarin
- 2-3mskolivolja
- salt och peppar
Örtolja
- 1dlörter, t ex basilika, bladpersilja och rosmarin
- 3dlrapsolja
Tillbehör
- 1buffelmozzarella eller burrata
Så lagar du
1. Skär aubergine i knubbiga skivor. Pensla med lite olivolja och grilla i en het grillpanna så de är helt genomlagade. Låt svalna lite.
2. Tärna auberginen och blanda med citronsaft, vinäger, olivolja och finhackad rosmarin. Ställ åt sidan.
Örtolja
3. Blanchera örterna i kokande vatten i cirka 20 sekunder. Lägg direkt genom att lägga den i isvatten. Lägg örterna i en handduk och pressa ur all vätska. hacka örterna grovt. Mixa med rapsolja i några minuter i en mixer. Sila genom en trådsil.