Aubergine i fiskdoftande sås

Publicerat:
2014-10-08Tillagningstid:
Rätten har egentligen ingen fisk i sig utan är kryddad på samma sätt som man vanligtvis kryddar fiskrätter.
Ingredienser
4portioner
- 600gaubergine
- 3dljordnötsolja
- 1 ½mskkinesisk chilibönpasta (kan ersättas med lite sambal, oelek blandad med soja och gärna misopasta)
- 1mskfinhackad ingefära
- 2stfinhackade vitlöksklyftor
- 1 ½dlgrönsaks- eller kycklingbuljong
- 2tsksocker
- ½mskpotatismjöl eller maizena blandat med 1 msk kallt vatten
- 2tskmaltvinäger eller Chinkiangvinäger
- 2stfinhackade stjälkar vårlök
Så lagar du
1. Skär aubergine i jämna tärningar. (Om du hinner: Salta ur dem genom att lägga dem i ett durkslag och strö ett lagar salt över dem. Låt stå i cirka 30 minuter, skölj och torka av dem ordentligt.)
2. Hetta upp 3 dl olja i din wokpanna tills den är ca 180 grader. Fritera auberginetärningarna i omgångar tills de är gyllene och mjuka invändigt. Lägg att rinna av på hushållspapper.
3. Häll av oljan och värm ett par matskedar. Lägg i chilibönpasta, vitlök och ingefära och fräs under omrörning i några minuter. Häll på buljong och lägg i socker. Rör om och smaka av med salt.
4. Lägg i auberginetärningarna och låt puttra i några minuter. Red av med potatismjölet. Blanda ner vinäger och finhackad vårlök. Servera med ris.