Aubergine med mozzarella och paprika

Publicerat:
2020-06-11Tillagningstid:
Härlig vegetarisk smårätt med massor av smak från hemgjord kryddolja.
Ingredienser
2portioner
- 1aubergine
- olivolja
- 1buffalomozzarella
- parmesan
- 2paprikor
Kryddolja
- 1 nävebladpersilja eller basilika eller mynta
- 1tskrökt paprika
- ½tsksalt
- 1näve valnötter
- ca 2dlolivolja
Till servering
- balsamicoglaze
Så lagar du
1. Skiva och salta aubergine.
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Se till att olivoljan är riktigt varm och stek auberginen till gyllene på båda sidor.
3. Hacka bladpersiljan. Blanda i en skål tillsammans med rökt paprika, krossade valnötter och salt. Rör ihop med olivolja.
4. Lägg upp auberginen på en tallrik.
5. Skär mozzarellan i skivor och hyvla parmesan.
6. Dela paprikan i klyftor och stek i olivolja till mjuk. Salta och peppra efter smak.
7. Bygg ett torn genom att varva parmesan, mozzarella, paprika och kryddolja.
8. Om du vill, ringla över lite balsamicoglaze precis innan servering.