Aubergine med vildris och tomatkräm

Publicerat:
2016-09-26Tillagningstid:
Aubergine är en fantastiskt smakrik grönsak när man späckar den med örter. Salvia tillsammans med kryddigt ris och fyllig tomatsås är en höjdare i höst.
Ingredienser
4portioner
- 2staubergine
- 2kvist(ar)salvia
- 1dlvildris eller vildrisblandning
- 1dlröd quinoa
- 1stgul lök
- 1klyfta(or)vitlök
- 1nypa(or)muskot
- 1tskspiskummin
- 1tskfänkålsfrön, mortlade
Så lagar du
1. Dela auberginen i halvor. Snitta och späcka snitten med salviablad. Salta snittytorna och stek i olja tills gyllene. Tillsätt en klick smör och ställ in i ugnen. Baka i 175 grader 10-15 minuter eller tills en innertemperatur på 93 grader.
2. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Svetta finhackad lök och vitlök, vildris och quinoa. Tillsätt mortlad fänkål, muskot och spiskummin och lite salt. Slå på vatten så det täcker och låt sjuda under lock tills ris och quinoa är klara, ca 15-20 minuter. Fyll på med mer vatten vid behov.
3. Servera aubergine med mixad tomatkräm, se recept: Pauls tomatsås. Toppa med risblandning, grekisk yoghurt och ev grovhackad rökt mandel.