Aubergine med vitlök, olivolja och tomater
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 550gaubergin
- 1dlolivolja
- 7stvitlöksklyftor
- 1knippa(or)färsk timjan
- 1tskhavssalt
- 2mskolivolja
- 2sttomater
- 1stcitron
- 1nypa(or)havssalt
- 1nypa(or)vitpeppar
Så lagar du
Värm ugnen till 180 grader. Klyv auberginerna, låt stjälken sitta kvar. Lägg dem med insidan upp i en lättoljad ugnspanna. Ringla över olivolja, strö på vitlök och salt, lägg på timjanskvistar. Täck med folie. Baka i 45 min. tills auberginerna är mjuka.
Ta dem ur ugnen och sätt den på 200 grader. Häll 1 msk olivolja över dem och låt dem ta färg i ugnen i 15 min.
Lägg upp dem på ett fat, lägg på tomatskivorna. Ringla över 1 msk olivolja, pressa över citron, salta och peppra. Servera.