Aubergine med vitlök, olivolja och tomater

Ingredienser

6portioner

  • 550g
    aubergin
  • 1dl
    olivolja
  • 7st
    vitlöksklyftor
  • 1knippa(or)
    färsk timjan
  • 1tsk
    havssalt
  • 2msk
    olivolja
  • 2st
    tomater
  • 1st
    citron
  • 1nypa(or)
    havssalt
  • 1nypa(or)
    vitpeppar

Så lagar du

Värm ugnen till 180 grader. Klyv auberginerna, låt stjälken sitta kvar. Lägg dem med insidan upp i en lättoljad ugnspanna. Ringla över olivolja, strö på vitlök och salt, lägg på timjanskvistar. Täck med folie. Baka i 45 min. tills auberginerna är mjuka.

Ta dem ur ugnen och sätt den på 200 grader. Häll 1 msk olivolja över dem och låt dem ta färg i ugnen i 15 min.

Lägg upp dem på ett fat, lägg på tomatskivorna. Ringla över 1 msk olivolja, pressa över citron, salta och peppra. Servera.

Dela det här receptet med dina vänner!