Ingredienser
4 - 6portioner
- 2stauberginer
- 2stzucchini
- 1strödlök
- 1dltomatsås
- 16stpastaplattor
- 2dllagrad ost
Bechamelsås
- 3msksmör
- 3mskmjöl
- 6dlmjölk
- 0,5dlvitt vin
- 1dllagrad ost
- salt och peppar
- 1näve spenat
Så lagar du
Skölj auberginen och zucchinin. Dela på längden i fyra delar. Skär bort de skumgummiaktiga delarna i mitten. Hacka ner i cm-stora bitar. Hacka löken och fräs allt direkt i olivolja så att inte grönsakerna hinner bli bruna. Salta och peppra. Krydda ev med lite balsamicosås.
Bechamelsås:
Gör en botten redning med smör och mjöl. Vispa i mjölken, vinet, salta, peppra och låt koka några minuter. Blanda i osten och den hackade spenaten, och åt osten smälta.
Börja med att lägga pastaplattor i botten av en ugnsfast form. Häll sedan över lite bechamelsås. Varva grönsaksblandning och den färdiga tomatsåsen efter behag.
Avsluta med bechamelsås och riven ost. Gratinera i ugn 180 grader i ca 45 minuter. Servera med sallad.