Aubergine- och zucchinilasagne med lagrad ost

Aubergine- och zucchinilasagne med lagrad ost

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 2st
    auberginer
  • 2st
    zucchini
  • 1st
    rödlök
  • 1dl
    tomatsås
  • 16st
    pastaplattor
  • 2dl
    lagrad ost

Bechamelsås

  • 3msk
    smör
  • 3msk
    mjöl
  • 6dl
    mjölk
  • 0,5dl
    vitt vin
  • 1dl
    lagrad ost
  • salt och peppar
  • 1
    näve spenat

Så lagar du

Skölj auberginen och zucchinin. Dela på längden i fyra delar. Skär bort de skumgummiaktiga delarna i mitten. Hacka ner i cm-stora bitar. Hacka löken och fräs allt direkt i olivolja så att inte grönsakerna hinner bli bruna. Salta och peppra. Krydda ev med lite balsamicosås.

Bechamelsås:

Gör en botten redning med smör och mjöl. Vispa i mjölken, vinet, salta, peppra och låt koka några minuter. Blanda i osten och den hackade spenaten, och åt osten smälta.

Börja med att lägga pastaplattor i botten av en ugnsfast form. Häll sedan över lite bechamelsås. Varva grönsaksblandning och den färdiga tomatsåsen efter behag.

Avsluta med bechamelsås och riven ost. Gratinera i ugn 180 grader i ca 45 minuter. Servera med sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!