Auberginecannelloni

Publicerat:
2019-04-02Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2paketlasagneplattor, färska
- 2aubergine
- 1gul lök, stor
- 2klyfta(or)vitlök, rivna
- ½dlbalsamvinäger
- 1burk(ar)krossade tomater
- 1-2dlkokta linser eller keso
- 1dlparmesan
- 1mskoregano
- 1mskbasilika
- 1mskgrönsaksbuljongpulver
- 1tsktimjan
- 1tsksocker
- 2dlgrädde
- salt och peppar
Bechamelsås
- 50gsmör
- ½dlmjöl
- 4dlmjölk
- 1dlcrème fraiche
- ½tskgrönsaksbuljongpulver
Gratinering
- 2dlparmesan, riven
- 1mozzarella, skivad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tärna auberginen, hacka lök och riv vitlök.
3. Stek på medelvärme i olivolja tills mjukt, ca 5-10 min
4. Häll på balsamvinägern och låt koka in.
5. Häll över de krossade tomaterna samt kryddor. Låt koka ca 15 min.
6. Blanda i grädden och låt tjockna.
7. Rör ner de kokta linserna, och den rivna parmesanen.
8. Smaka av med salt & peppar
9. Gör bechamelsås: Värm smör i en tjockbottnad kastrull.
10. Rör ner mjöl.
11. Späd med mjölk under omrörning.
12. Tillsätt crème fraiche och grönsaksbuljong.
13. Lägg en stor klick röra på varje lasagneplatta och rulla ihop och placera i en oljad ugnsfast form.
14. Häll över bechamelsåsen.
15. Strö över parmesan och fördela mozzarellan över cannelonin.
16. Grädda i ugn ca 15 min eller tills den fått färg.
17. Servera med en sallad på jordgubbar, machèsallad, mozzarella och rödlök.