Aubergineröra (Baba ganoush)

Aubergineröra (Baba ganoush)

Ingredienser

  • 2-3st
    auberginer
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    citronsaft
  • 3msk
    tahini (sesampasta)
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 2msk
    olivolja
  • bladpersilja och granatäppelkärnor

Så lagar du

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela aubergine mitt itu och skär några tunna snitt i köttet. Lägg halvorna på en plåt med bakplåtspapper, snittytan ska vara uppåt. Ringla eller pensla lite olivolja över och strö på salt. Sätt in auberginerna i ugnen i 30 minuter.

Ta ut auberginerna och låt dem svalna. Gröp ur fruktköttet med en sked och mixa tillsammans med tahini, citronsaft, olivolja och vitlök.

Dekorera med bladpersilja och granatäppelkärnor.

Servera med pitabröd eller annat bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!