Äventyrskrabbelurer

Publicerat:
2021-02-16Ingredienser
20portioner
Krabbelurer
- 4stägg
- 3dlströsocker
- 3dlmjölk
- 10dlvetemjöl
- 4tskbakpulver
- 5tskvaniljsocker
- 0,5tsksalt
- smör till stekning
Rårörda bär
- 400gblandade skogsbär (hallon, blå, björnbär)
- 2mskströsocker
- 5dlvispgrädde
Så lagar du
1. Tänd elden. Låt glöden lugna sig något innan du börjar steka krabbelurerna, annars är risken stor att de bränns.
2. Blanda skogsbären med strösockret i en skål.
3. Vispa grädden tills den blir lättvispad. Jag tycker inte om när den är för fast!
4. Vispa ägg och strösocker poröst och till att sockerkristallerna löst sig.
5. Häll i mjölken och vispa samman.
6. Tillsätt därefter vetemjölet lite åt gången under ständig omrörning. Vispa tills smeten är helt jämn.
7. Vispa ner bakpulvret, saltet och vaniljsockret.
8. Hetta upp ett plättjärn. Smält lite smör i varje plätthål.
9. Klicka en msk av smeten i varje plätthål. Det kan verka lite - men de kommer bli mycket större då bakpulvret kommer göra så att krabbeluren expanderar!
10. Stek i ca 2–3 minuter på varje sida.
11. Servera krabbelurerna med den lättvispade grädden och de rårörda skogsbären.