Ingredienser

8portioner

  • 140 g
    enrisrökt bacon
  • 1msk
    Lönnsirap
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 8skiva(or)
    vit formfranska
  • ca 30 g
    smör
  • 100g
    ruccolasallad
  • 50g
    färskost eller majonnäs
  • 5-6
    Röda och gula körbärstomater
  • 3st
    mogna avokado
  • ca 1 msk
    citronsaft
  • salt
  • Svartpeppar

Så lagar du

1. Börja med att glasera baconskivorna.  Sätt ugnen på 175 grader. Skär baconskivorna i mindre bitar och lägg dem i en form så de inte överlappar varandra. Blanda lönnsirap med dijonsenap och pensla blandningen på baconskivorna. Sätt in i ugnen i 15- 20 minuter. De ska vara något knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.

2. Skär tomaterna i skivor och skär avokadon i skivor eller klyftor. Spara några att lägga mellan bröden. Mixa resten av avokadon med citron tills du har en slät kräm. Smaka av med salt och lägg i spritspåse. Skär bort kanterna på brödet och skär det i avlånga halvor. Stek brödskivorna i smör tills de fått fin färg.  Låt svalna.

3. Bred på ost eller majonnäs, lägg på skivor av avokado och tomat samt en skiva bacon. Lägg på ytterligare ett bröd, ost och tomater och spritsa sedan på avokadokrämen, garnera med baconskivor. Dra några tag med svartpepparkvarn över alltihop.

Dela det här receptet med dina vänner!