Babs-Ulla-mackan (tunnbrödssnacks med tonfiskröra)

Publicerat:
2021-04-23Tillagningstid:
Skådespelaren Pia Johansson bjuder på tunnbrödssnacks med tonfiskröra.
Ingredienser
4portioner
Tunnbrödssnacks
- 2bit(ar)hårt tunnbröd
- 1dlVästerbottensost, riven
- 1tskflingsalt
- smör
Tonfiskröra
- ½rödlök
- 2ägg, hårdkokta
- 1citron
- 1burk(ar)tonfisk i vatten (200 g)
- 1dlcrème fraiche
- 3mskmajonnäs
- 3mskhackad dill
- salt
- svartpeppar
Till servering
- valfri sallad
Så lagar du
Tunnbrödssnacks
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryt små bitar av bröden och bred på smör, strö över Västerbottensosten och salta med flingsalt.
- Grädda 4–5 minuter i ugnen och servera sen direkt.
Tonfiskröra
- Finhacka rödlöken och grovhacka äggen. Tvätta citronen och finriv zesten. Lägg i en skål.
- Låt tonfisken rinna av och mosa den med en gaffel.
- Blanda ihop tonfisk, ägg, rödlök, crème fraiche, majonnäs, dill och citronskal. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera röran med tunnbröd och valfri sallad.