Baccalà (lutfisk i ugn)

Ingredienser
8portioner
- 1kgbaccalà (blötlagd långa)
- 1litermjölk
- 1glas vitt vin
- 30gansjovis
- 2mskkapris
- rejält med persilja
- 2,5dlextra virgin olivolja
- 1lök
- 2vitlöksklyftor
- vetemjöl, till panering
Så lagar du
1. Klipp upp en torkad långa i bitar och lägg i blöt i vatten i tre dagar, gärna med en tyngd. Se till att locket sluter tätt då det kan lukta illa. Byt vatten varje dag.
2. Värm olivolja, vin, finhackad lök och vitlök i en ugnsform tills det sjuder.
3. Ansa fisken, men behåll skinnet. Klipp i mindre bitar och vänd i mjöl. Lägg den mjölade fisken i ungsformen med övriga ingredienser.
4. Toppa med ansjovis och kapris. Salta och peppra och strö över persilja. Häll över olja och mjölk så att det precis täcker fisken (tryck gärna ner den lite i vätskan).
5. Baka i ugn 1-2 timmar på 200 grader tills fisken fått en dallring konsistens.