Bacon'n'cheese burgers med syltad grön chili

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    grovmalen nötfärs av god kvalitet
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • salt och grovmalen svartpeppar

Syltad grön chili:

  • 4st
    gröna spansk peppar (eller annan mild chili)
  • 1tsk
    olivolja
  • 2tsk
    strösocker
  • 2nypa(or)
    salt

Till servering:

  • knaperstekt bacon
  • cheddarost
  • valfri sallad
  • strimlad rödlök
  • skivad tomat
  • hamburgerbröd

Så lagar du

Börja med den syltade chilin. Dela på chilin, avlägsna kärnorna och strimla resten fint. Hetta upp en kastrull med olivolja och lägg sedan ner chili och socker. Fräs hastigt tills sockret karamelliserat sig och chilin är mjuk och glansig. Krydda med salt.

Riv ner vitlöken i färsen och arbeta samman till en fin smet. Krydda med salt och svartpeppar och stek en liten bit för provsmakning. Krydda eventuellt med mer salt och svartpeppar. Forma smeten till tunna hamburgare. Grilla dem i 2-3 minuter på varje sida och lägg slutligen på cheddarost den sista minuten.

Lägg ihop dem mellan rostade hamburgerbröd med knaperstekt bacon, riven sallad, strimlad rödlök, skivad tomat och syltad grön chili. Servera genast tillsammans med frasig potatis och asian slaw.

Dela det här receptet med dina vänner!