Bacon'n'cheese burgers med syltad grön chili
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 500ggrovmalen nötfärs av god kvalitet
- 2stvitlöksklyftor
- salt och grovmalen svartpeppar
Syltad grön chili:
- 4stgröna spansk peppar (eller annan mild chili)
- 1tskolivolja
- 2tskströsocker
- 2nypa(or)salt
Till servering:
- knaperstekt bacon
- cheddarost
- valfri sallad
- strimlad rödlök
- skivad tomat
- hamburgerbröd
Så lagar du
Börja med den syltade chilin. Dela på chilin, avlägsna kärnorna och strimla resten fint. Hetta upp en kastrull med olivolja och lägg sedan ner chili och socker. Fräs hastigt tills sockret karamelliserat sig och chilin är mjuk och glansig. Krydda med salt.
Riv ner vitlöken i färsen och arbeta samman till en fin smet. Krydda med salt och svartpeppar och stek en liten bit för provsmakning. Krydda eventuellt med mer salt och svartpeppar. Forma smeten till tunna hamburgare. Grilla dem i 2-3 minuter på varje sida och lägg slutligen på cheddarost den sista minuten.
Lägg ihop dem mellan rostade hamburgerbröd med knaperstekt bacon, riven sallad, strimlad rödlök, skivad tomat och syltad grön chili. Servera genast tillsammans med frasig potatis och asian slaw.