Baconlindad köttfärslimpa med fruktkompott

Publicerat:
2016-10-12Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 500gköttfärs (blandfärs)
- 10gsalt
- 2stägg
- 3mskströbröd
- 3mskvatten
- 75gtorkade aprikoser
- 75gtorkade plommon
- 5kvist(ar)timjan
- 1stgul lök
- 3mskvinäger
- 2paketbacon
Bakad potatis med smör
- 4stbakpotatisar
- smörskivor
- persilja
- flingsalt
Morötter i mineralvatten
- 5ststora morötter
- 1stgul lök
- 5dlkolsyrat mineralvatten
- 1msksmör
- 1kruk(or)persilja
- 1mskättika
- salt
Så lagar du
Köttfärslimpa
1. Blanda färsen med salt. Tillsätt ägg och rör in noggrannt. Blanda in blötlagt ströbröd och smaka av med salt och vitpeppar.
2. Svetta schalottenlöken mjuk i lite smör. Tillsätt tärnade frukter, timjan och vinäger och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred ut färsen och lägg en sträng med fruktkompott i mitten. Vik över färsen och rulla till en rulle. Lägg sedan ut bacon och placera färsen i mitten. Vik över bacon så att det täcker och placera sedan i en form eller på en smörad plåt.
4. Baka i ugn på 175 C till en innertemperatur på 65 C (ca 30 min).
5. Servera med morötter kokta i mineralvatten, gräddsky och bakad potatis.
Bakad potatis med smör
1. Baka potatis i ugn på 200 C tills mjuka till kärnan.
2. Gröp ur potatis och lägg på smörklickar elller smörskivor, persilja och flingsalt.
Morötter i mineralvatten
Koka grönsaker i kolsyrat mineralvatten och du förhöjer smaken på dem!
1. Svetta löken i smöret tills genomskinlig och mjuk.
2. Tillsätt hela, tvättade morötter, krossade persiljestjälkar och kolsyrat mineralvatten.
3. Koka under lock tills morötterna är mjuka men spänstiga. Smaka av med lite salt, ättika och finhackad persilja.