Baconlindad rådjurssadel med smak av vitlök
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1Rådjurssadel
- 3Morötter
- 3Paket bacon
- 4Vitlöksklyftor
- 2Röda eller gula lökar
- Salt och peppar och cayennepeppar
- 2dlVatten
Så lagar du
- Du lägger sadeln i en form med höga kanter.
- Skär ett par snitt i den och lägg i de skivade vitlöksklyftorna i snitten.
- Krydda efter tycke.
- Grovhacka morötterna och löken.
- Häll i vattnet i formen och lägg även i morötterna och löken.
- Lägg baconen över hela sadlen och fäst med tandpetare.
- Sätt in i ugnen på 170 grader.
- Ta av skyn och häll över sadeln var 10:e minut.
- Låt den stå i ugnen till den fått fin färg, tar cirka 60-80 minuter beroende på ugn.
- Servera med potatisgratäng eller stekt potatis!