Både utländskt och svenskt: kycklingspett och ingefärspäron

Både utländskt och svenskt: kycklingspett och ingefärspäron

Ingredienser

6portioner

Kyckling på spett

  • 900g
    kycklingfilé
  • grillpinnar

Marinad:

  • 3msk
    olja
  • 3msk
    honung
  • 3msk
    citron
  • 1msk
    garam masala
  • 1msk
    ingefära
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2tsk
    salt

Tillbehör:

  • ris
  • mango chutney
  • turkisk yoghurt

Ingefärskokta päron

    med lingon- och rödvinssås

    • 6st
      päron
    • 7dl
      vatten
    • dl
      strösocker
    • ½st
      citron
    • 1bit(ar)
      ingefära

    Lingonsås:

    • 2dl
      lingonsylt
    • 2dl
      rött vin

    Kanelglass:

    • ½liter
      vaniljglass
    • tsk
      kanel

    Så lagar du

    Kyckling på spett

    1. Blötlägg grillpinnarna. Dela varje filé i 4 avlånga bitar.

    2. Blanda olja, honung, citron, garam masala, ingefära och vitlök.

    3. Blanda kycklingen med marinaden och låt ligga medan resten förbereds eller gärna längre.

    4. Trä upp dem på spetten. Salta runt om och stek i 250° mitt i ugnen (gärna på plåt med bakplåtspapper) ca 10 min. Vänd dem efter halva tiden.

    Ingefärskokta päron med lingon- och rödvinssås

    1. Koka upp lagen till päronen. Skala och halvera päronen. Lägg ner dem direkt i lagen och sjud under lock ca 10 min tills de är mjuka. Prova med sticka. Låt päronen kallna i lagen.

    2. Lingonsås: Koka lingonsylt och rödvin ca 5 min.

    3. Kör i matberedare eller med mixerstav. Kyl såsen.

    4. Kanelglass: Rör vaniljglassen mjuk och smaksätt med kanel. Ställ eventuellt tillbaks glassen i frysen om du inte ska servera direkt.

    Vill du förbereda?

    Gör desserten helt klar. Den kan vänta i kyl och frys. Lägg kycklingen i marinad och lägg upp tillbehören. Kycklingen kan också träs upp på spett i väntan på ugnen. Snabbtips: Istället för att koka egna päron köp färdiga på burk.

    Dela det här receptet med dina vänner!