Bakad äppelkompott med varm kardemummagrädde och brödriv

Publicerat:
2021-09-29Tillagningstid:
Äpple som ligger och skrumpnar känner kanske de flesta igen och här kommer ett supersnabbt recept på en god enkel äppelkompott.
Skrumpna äpplen bakas hela i ugnen och mosas sedan till en grov kompott serverad med ljummen grädde och ett härligt crumble på uppstekt bröd med socker, kanel och kardemumma.
Så enkelt men ack så gott!
Ingredienser
4portioner
- 8stäpplen
- 3mskrussin
- 4skiva(or)ljust bröd
- 3msksmör
- 1msksocker
- 1tskkanel
- 2dlvispgrädde
- 1tskkardemummakärnor
Så lagar du
1. Picka äpplena och baka dom i ugn på 200 grader i 20-30 minuter tills de spricker upp. Ta ut och låt svalna något.
2. Skrapa loss köttet från kärnhuset och mosa dina äpplen grovt, blanda ner hackade russin och kyl ner.
3. Bryt eller riv brödskivorna i grövre bitar. Smörstek brödet på medelvärme tills det rostas och får fin färg. Krydda med kanel och socker, häll upp på glas och låt svalna.
4. Vid servering - Värm grädden tillsammans med kardemummakärnor och servera till den kylda kompotten, toppa med brödrivet.