Bakad carbonara till vardag eller fest

Bakad carbonara till vardag eller fest

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4
    port kokt spagetti 8ca 280 g okokt)
  • 200-
    250 g rökt sidfläsk
  • 5-6
    salladslökar
  • 1msk
    smör till formen
  • 4
    ägg
  • 3dl
    matlagningsgrädde + 2 dl mjölk
  • 2,5dl
    riven lagrad ost
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1msk
    smör till formen

Garnering:

  • nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

2. Skär sidfläsket i strimlor. Ansa och strimla löken.

Lägg fläskstrimlorna i en kall stekpanna, stek fläsket knaprigt på medelstark

värme ca 5 minuter, låt löken steka med den sista minuten.

3. Sätt ugnen på 200?.

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och ost i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner det frästa fläsket och löken. Blanda i pastan. Häll blandningen i en välsmord ugnssäker form.

Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter, tills äggstanningen har stadgat sig men fortfarande lite krämig inuti. Peppra

Det är enkelt att uppgradera vardagscarbonaran till riktig festlig rätt: byt ut äggen mot äggulor, matlagningsgrädden och mjölken mot äkta grädde och riven lagrad ost mot härlig parmesan. Garnera till fest med färska örter.

Dela det här receptet med dina vänner!