Bakad carbonara till vardag eller fest

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4port kokt spagetti 8ca 280 g okokt)
- 200-250 g rökt sidfläsk
- 5-6salladslökar
- 1msksmör till formen
- 4ägg
- 3dlmatlagningsgrädde + 2 dl mjölk
- 2,5dlriven lagrad ost
- salt, nymalen svartpeppar
- 1msksmör till formen
Garnering:
- nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
2. Skär sidfläsket i strimlor. Ansa och strimla löken.
Lägg fläskstrimlorna i en kall stekpanna, stek fläsket knaprigt på medelstark
värme ca 5 minuter, låt löken steka med den sista minuten.
3. Sätt ugnen på 200?.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och ost i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner det frästa fläsket och löken. Blanda i pastan. Häll blandningen i en välsmord ugnssäker form.
Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter, tills äggstanningen har stadgat sig men fortfarande lite krämig inuti. Peppra
Det är enkelt att uppgradera vardagscarbonaran till riktig festlig rätt: byt ut äggen mot äggulor, matlagningsgrädden och mjölken mot äkta grädde och riven lagrad ost mot härlig parmesan. Garnera till fest med färska örter.