Bakad lök med bacon

Publicerat:
2015-11-17Tillagningstid:
Lök går utmärkt att baka i ugn, precis bakad potatis. Bacon ger god sälta till den sötaktiga löken.
Ingredienser
4portioner
- 4stgula lökar
- 1paketbacon
- 1kruk(or)körvel
- 1kruk(or)persilja
- 2mskvinäger
- 1nypa(or)salt
- 1nypa(or)svartpeppar
- 4mskgrovt salt
Så lagar du
1. Tvätta lökar och snitta dem i roten. Riv aluminiumfolie i bitar. Lägg en tesked med grovsalt i mitten och placera löken med roten i saltet.
2. Vik sedan in löken helt i aluminiumfolie och baka i ugn på 180 grader ca 20 minuter tills mjuk (innertemp på 98 grader). Tag ut och låt svalna en aning.
3. Strimla bacon och stek knaprigt (obs! spara baconfettet).
4. Blanda fettet med vinäger, salt, svartpeppar och finhackade örter. Snitta lökar i toppen och häll i vinägrett.
5. Toppa med bacon.