Bakad potatis med bacon och parmesan

Publicerat:
2015-12-22Tillagningstid:
Matig bakpotatis som fylls med stekt bacon, parmesan och vårlök. Gott som tillbehör men kan också bli en lätt middag.
Ingredienser
4portioner
- 4stbakpotatisar, inte för stora
- 100gbacon
- 100gparmesan
- 4stvårlökar (salladslökar)
- 30gsmör
- salt & nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och stick några hål i potatisen med en potatissticka så att den inte exploderar i ugnen. Baka potatisen i cirka 1 timme i ugnen och ta ut.
2. Tärna baconet och stek, lägg det sedan på hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
3. Riv parmesanosten och finstrimla vårlöken. Sätt ugnen på grill.
4. Dela potatisen på mitten och gröp ur innehållet. Pressa den urgröpta potatisen och blanda ner bacontärningarna, 2/3 av parmesanosten, vårlök och smör i potatisen. Krydda med, salt och nymalen svartpeppar och blanda.
5. Fyll tillbaka potatisblandningen i de urgröpta skalen, strö över resten av den rivna osten och gratinera cirka 5 minuter.