Bakad potatis med baconröra

Bakad potatis med baconröra

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

2portioner

  • 2paket
    bacon
  • 2st
    bakpotatisar
  • 1burk(ar)
    champinjoner
  • 1burk(ar)
    crème fraiche naturell
  • 1st
    rödlök
  • 1-2dl
    riven ost
  • flytande margarin
  • vitlökssalt
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Gör ett kors i bakpotatisen och sätt sedan in den i ugnen på hög värme, potatisen tar ungefär 1 timme att få färdig, så gör under tiden fyllningen/röran.

2. Börja med att steka baconen så att dom blir knapriga, stek sedan champinjonerna så att dom får en brun nyans.

3. Blanda ihop bacon, champinjonerna och en burk crème fraiche naturell.

4. Skala och hacka ½-1 rödlök som sedan hälls ner i baconröran.

5. Smaksätt med svartpeppar, vitlökssalt och vanligt salt.

6. Riv också ca 2 dl ost som inte ska ner i blandningen!

7. När potatisen är färdig läggs den upp på tallrikar och mosas ut en aning med gaffel eller sked (om potatisen inte är färdig kör den i micron någon minut).

8. Häll sedan över osten som då smälter och tillsätt även lite flytande margarin.

9. Sedan häller du över baconröran och maten är färdig att serveras.

Det är också gott med en sallad till, innehållande till exempel isbergssallad, tomat, gurka och fetaost.

Dela det här receptet med dina vänner!