Bakad potatis med rökt laxröra

Bakad potatis med rökt laxröra

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    potatisar
  • 1st
    gul kök
  • 200g
    kallrökt lax
  • 1st
    äpple
  • 3dl
    turkisk yoghurt
  • 1/2 dl
    dill
  • 1 1/2msk
    finriven pepparrot
  • 1/2krm
    nymald vitpeppar

Tillbehör

  • Blandad sallad med t ex brytbönor, morot

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Tvätta och borsta potatisen väl. Skär ett kryss i varje potatis. Lägg dem direkt på ugnsgallret mitt i ugnen. Baka tills de är mjuka, ca 50 min för stora potatisar och ca 40 minuter för de mellanstora. Känn med en sticka att den är mjuk.

3. Finhacka lök, tärna laxen och äpplet. Blanda med yoghurt, dill, pepparrot eller senap och peppar. Smaka av och salta om det behövs.

Dela det här receptet med dina vänner!