Bakad rotsellerisallad

Publicerat:
2018-03-14Tillagningstid:
Smakrik rotsellerisallad som passar bra som tillbehör till soppor.
Ingredienser
4portioner
- 1rotselleri
- 1mskolivolja
- 1mskhavssalt
- skalet från en citron
- ½tskrödvinsvinäger
- 2nävar grönkål
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela rotsellerin i två och stick flera hål i den med en kniv. Smörj in med olja och täck sedan med salt.
2. Lägg med snittytan ner på en liten plåt och baka i 40 minuter.
3. Ta ut rotsellerin och skär bort skalet. Skär upp innanmätet lite slarvigt med en sked.
4. Blanda rotsellerin med finhackad grönkål, citronskal, lite havssalt och några droppar vinäger.
Tips
Servera rotsellerin till en god soppa, till exempel Maximillians svartvita bönsoppa.