Bakad rotsellerisallad

Ugnsbakad rotselleri.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrik rotsellerisallad som passar bra som tillbehör till soppor.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    rotselleri
  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    havssalt
  • skalet från en citron
  • ½tsk
    rödvinsvinäger
  • 2
    nävar grönkål

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela rotsellerin i två och stick flera hål i den med en kniv. Smörj in med olja och täck sedan med salt.

2. Lägg med snittytan ner på en liten plåt och baka i 40 minuter.

3. Ta ut rotsellerin och skär bort skalet. Skär upp innanmätet lite slarvigt med en sked.

4. Blanda rotsellerin med finhackad grönkål, citronskal, lite havssalt och några droppar vinäger.

Tips

Servera rotsellerin till en god soppa, till exempel Maximillians svartvita bönsoppa.

Dela det här receptet med dina vänner!