Bakad vitkål, pepparrot och röding

Publicerat:
2015-12-07Tillagningstid:
Receptet är ett bra sätt att tillvara på säsongsenliga grönsaker, den ugnsbakade vitkålen skapar en fantastisk kålupplevelse. Tillsammans med lättsaltad röding och pepparrot får du en lyxig måltid med vitkål som huvudråvara.
Ingredienser
4portioner
- 1stvitkålshuvud
- 3-4strödingfiléer
- 3dlcrème fraiche
- 1stcitron
- 3mskriven pepparrot
- 1kruk(or)kruspersilja, grovhackad
- efter smakskirat smör
- efter smaksalt
- efter smakservera med nykokta gröna linser
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 170 grader. Lägg in vitkålen på galler eller en plåt och baka 3–4 timmar, den är klar när en sticka lätt glider in till mitten (innertemp 93 grader).
2. Vispa crème fraichen med lite rivet citronskal. Blanda med pepparroten och smaka av med salt.
3. Skala av de yttersta lagren på vitkålen. Skär i grova klyftor.
4. Pensla en plåt med lite olja och baka lättsaltad röding med skinnsida uppåt i ugn på 120 grader till en innertemp på 40 grader.
5. Servera med varm kål smaksatt med lite skirat smör, persilja och salt. Servera med crème fraichen vid sidan om och nykokta gröna linser.