Bakade ägg med spenat

Bakade ägg med spenat

Publicerat:

Tillagningstid:

Rätten kallas cocottes på franska. Namnet kommer från formen man bakar dem i.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    smör
  • 200g
    bladspenat
  • ¾dl
    grädde
  • ½dl
    riven cheddar
  • 4-6st
    ägg
  • riven muskot

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Stek spenat i olja och smör tills den mjuknat. Salta något.

3. Smörj små ugnsfasta formar med smör och fördela spenaten i formarna. Lägg på riven ost och häll på grädden. Knäck i ett ägg i varje form och riv lite muskot över.

4. Häll cirka 1 cm vatten i en långpanna och sätt i formarna.

5. Sätt in långpannan i ugnen i cirka 12–15 minuter eller tills vitan helt har stelnat men gulan fortfarande är krämig.

6. Servera med rostat eller smörstekt bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!