Bakade ägg med spenat

Publicerat:
2015-02-11Tillagningstid:
Rätten kallas cocottes på franska. Namnet kommer från formen man bakar dem i.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1mskolivolja
- 1msksmör
- 200gbladspenat
- ¾dlgrädde
- ½dlriven cheddar
- 4-6stägg
- riven muskot
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Stek spenat i olja och smör tills den mjuknat. Salta något.
3. Smörj små ugnsfasta formar med smör och fördela spenaten i formarna. Lägg på riven ost och häll på grädden. Knäck i ett ägg i varje form och riv lite muskot över.
4. Häll cirka 1 cm vatten i en långpanna och sätt i formarna.
5. Sätt in långpannan i ugnen i cirka 12–15 minuter eller tills vitan helt har stelnat men gulan fortfarande är krämig.
6. Servera med rostat eller smörstekt bröd.