Bakade kålrötter med äppelsenap

Bakade kålrötter med äppelsenap

Publicerat:

Tillagningstid:

Långbakad kålrot får en helt förändrad smak, som passar blad i en sallad.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    kålrot
  • 1st
    äpple, syrligt
  • 2msk
    grovkornig senap
  • 1msk
    äppelcidervinäger
  • ½dl
    hackad kruspersilja
  • salt, och svartpeppar

Så lagar du

1. Tvätta kålroten och baka den i ugn på 180 grader i 2-3 timmar. En potatissticka ska lätt glida igenom. Innertemperatur 97 grader.

2. Tag ut, låt svalna och skär i grova tärningar.

3. Blanda senap och vinäger. Skär äpplet i fina tärningar.  Blanda kålrot med vinägersenap, äpple och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!