Bakade portugisiska ägg

Bakade portugisiska ägg

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här rätten återkommer i olika varianter jorden runt: huevos rancheros, shakchouka eller den här portugisiska varianten. Kärt barn har många namn.

Ingredienser

4portioner

  • 2msk
    olivolja
  • 3st
    röda paprikor
  • 1st
    röd lök
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    röd, urkärnad chili
  • ½tsk
    oregano
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 1burk(ar)
    tomater
  • salt och svartpeppar
  • 250g
    ricottaost
  • 6st
    ägg
  • dl
    riven parmesan
  • basilika

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Skär paprika och lök i tunna skivor och stek i olivolja i cirka 10 minuter eller tills den är helt mjuk. Tillsätt finhackad vitlök, finhackad chili, oregano och paprikapulver. Stek i någon minut och häll sedan på tomater och låt koka i cirka 20–30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Om du inte har en stekpanna som går att sätta in i ugnen, häll över i en ugnsfast form.

4. Gör sex gropar i grönsaksröran och lägg i en klick ricottaost och sedan 1 ägg i varje hålighet. Strö över ost och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills äggvitan helt har stelnat men gulan fortfarande är krämig.  Klipp över lite basilka.

5. Servera med rostat eller smörstekt bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!