Bakade potatis med löjrom

Bakade potatis med löjrom

Ingredienser

2portioner

  • 20st
    små mjöliga potatisar
  • 40-50g
    löjrom
  • 2st
    gula lökar
  • 2
    nypor flingsalt
  • 1knippa(or)
    gräslök
  • 2dl
    gräddfil
  • flingsalt

Så lagar du

Stick små hål i potatisarna, salta och lägg dem i en ugnsfast form.

Baka i ugnen på 180-200 grader i ca 20 min.

Hacka löken och gräslöken fint och blanda dem.

Gör ett litet hack i potatisarna med en sked och pressa sedan med skeden så att potatisen krossas.

Lägg i en halv matsked gräddfil i varje potatis, toppa med löjromen och lökblandningen.

Servera på fat eller en på en fin skärbräda. Passar bra till fisk eller som tilltugg till fördrinken.

Dela det här receptet med dina vänner!