Bakade stolta fjällskivlingshattar

Ingredienser

4portioner

  • 3-5st
    hattar av stolt fjällskivling
  • 4-6st
    normalstora potatisar
  • 3-4st
    vitlöksklyftor
  • fin olivolja
  • persilja, svartpeppar/cayenne och salt i små doser

Så lagar du

Skär potatisarna i relativt tunna skivor. Lägg ett varv potatis i botten på en eldfast form som smorts med lite olivolja. Riv större bitar av svamphattarna och lägg ett varv ovanpå potatislagret. Skär ett par vitlöksklyftor och sprid ut över svamplagret. Klipp lite persilja och strö över tillsammans med lite kryddor. Upprepa proceduren så att det blir åtminstone 2 varv potatis och 3 varv svamp (oavsett antal varv bör det ligga svamp överst).

Häll olivolja över hela anrättningen, gärna rikligt.

Grädda under 30-40 minuter på 250 gradig värme.

Märk! Fjällskivlingen kan ersättas med kremlor, blek taggsvamp eller trattkantareller.

Serveras som förrätt eller huvudrätt.

Dela det här receptet med dina vänner!