Bakelse med maräng och färska bär

Bakelse med maräng och färska bär.

Publicerat:

Tillagningstid:

Sött, syrligt, fluffigt och knaprigt. Den här desserten har allt i ett!

Ingredienser

12portioner

Sockerkaksbotten

  • 100g
    rumstempererat smör eller margarin
  • dl
    strösocker
  • 5st
    äggulor
  • 4msk
    mjölk
  • 2dl
    vetemjöl (120g)
  • 2tsk
    bakpulver
  • smör eller margarin till formen
  • 5st
    äggvitor
  • 1krm
    salt
  • dl
    strösocker

Topping

  • 1liter
    färska jordgubbar
  • 1liter
    hallon
  • 5dl
    vispgrädde
  • 2dl
    lemon curd

Så lagar du

Kaka och maräng

1.Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (för 12 bitar). Smörj papperet med lite matfett.

2. Sockerkaksbotten: Rör matfett och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Bred ut smeten i långpannan och grädda.

3. Maräng: Vispa vitorna och saltet till hård skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till det blir fast.

4. Bred ut marängsmeten i långpannan över den färdiga sockerkaksbotten.

5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan och marängen kallna. Sockerkaka ska vara på botten och marängen ska vara överst.

Topping

1. Rensa jordgubbarna, skiva eller dela dem i halvor.

2. Vispa grädden och blanda den med lemon curd. Bred på citrongrädde och lägg på jordgubbarna. Varva med ett lager till.

3. Servera gärna tårtan med extra jordgubbar och andra färska bär.

Dela det här receptet med dina vänner!