Bakelse med maräng och färska bär

Publicerat:
2015-11-17Tillagningstid:
Ingredienser
12portioner
Sockerkaksbotten
- 100grumstempererat smör eller margarin
- 1½dlströsocker
- 5stäggulor
- 4mskmjölk
- 2dlvetemjöl (120g)
- 2tskbakpulver
- smör eller margarin till formen
- 5stäggvitor
- 1krmsalt
- 2½dlströsocker
Topping
- 1literfärska jordgubbar
- 1literhallon
- 5dlvispgrädde
- 2dllemon curd
Så lagar du
Kaka och maräng
1.Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (för 12 bitar). Smörj papperet med lite matfett.
2. Sockerkaksbotten: Rör matfett och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Bred ut smeten i långpannan och grädda.
3. Maräng: Vispa vitorna och saltet till hård skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till det blir fast.
4. Bred ut marängsmeten i långpannan över den färdiga sockerkaksbotten.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan och marängen kallna. Sockerkaka ska vara på botten och marängen ska vara överst.
Topping
1. Rensa jordgubbarna, skiva eller dela dem i halvor.
2. Vispa grädden och blanda den med lemon curd. Bred på citrongrädde och lägg på jordgubbarna. Varva med ett lager till.
3. Servera gärna tårtan med extra jordgubbar och andra färska bär.