Ballerinakakor

Publicerat:
2021-12-01Tillagningstid:
En ljus och en mörk kaka med nötchokladfyllning där emellan. Kan det bli godare?
Ingredienser
10portioner
- 125gsmör (rumsvarmt)
- ½dlflorsocker
- 3dlvetemjöl
- 2tskvaniljsocker
- 1mskvatten
- 1nypa salt
- 2mskkakao
Fyllning
- 100gmjölkchoklad
- 100ghasselnötskräm
Så lagar du
- Blanda samman allt utom kakaon. Dela degen i två delar och tillsätt kakao i den ena.
- Platta till och forma degen till fyrkanter och kyl dem en halvtimme i kylskåp.
- Ta ut dem och kavla ut till ca en halv centimeters tjocklek. Stansa ut rundlar.
- Grädda i 175 grader i 10-12 minuter.
- Under tiden smälter du sakta mjölkchoklad i vattenbad. När den svalnat något blandar du med nötkrämen.
- När kakorna är helt kalla spritsar du kräm på varje underdel och lägger på överdelen.
- Garnera med flingsalt och, om du vill, smält mörk choklad.