Ballerinakakor

Ballerinakakor

Publicerat:

Tillagningstid:

En ljus och en mörk kaka med nötchokladfyllning där emellan. Kan det bli godare?

Ingredienser

10portioner

  • 125g
    smör (rumsvarmt)
  • ½dl
    florsocker
  • 3dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1msk
    vatten
  • 1
    nypa salt
  • 2msk
    kakao

Fyllning

  • 100g
    mjölkchoklad
  • 100g
    hasselnötskräm

Så lagar du

  1. Blanda samman allt utom kakaon. Dela degen i två delar och tillsätt kakao i den ena.
  2. Platta till och forma degen till fyrkanter och kyl dem en halvtimme i kylskåp.  
  3. Ta ut dem och kavla ut till ca en halv centimeters tjocklek. Stansa ut rundlar. 
  4. Grädda i 175 grader i 10-12 minuter.
  5. Under tiden smälter du sakta mjölkchoklad i vattenbad. När den svalnat något blandar du med nötkrämen. 
  6. När kakorna är helt kalla spritsar du kräm på varje underdel och lägger på överdelen.
  7. Garnera med flingsalt och, om du vill, smält mörk choklad.

Dela det här receptet med dina vänner!