Banana cream pie

Banana cream pie

Publicerat:

Ingredienser

12portioner

  • 2dl
    (90 g) florsocker
  • 4 ½ dl
    (270 g) mjöl
  • 180g
    smör
  • 100 g
    vit choklad

Kolasås

  • 1st
    burk kondenserad mjölk
  • 1dl
    jordnötter
  • 1tsk
    äggvita
  • 1msk
    socker
  • 1msk
    kanel

Vaniljkräm

  • 2 ½ dl
    (250 g) mjölk
  • ½dl
    (60 g) socker
  • 2msk
    (25 g) maizena
  • 3st
    (60 g) äggula
  • ½st
    vaniljstång
  • 15g
    osaltat smör

Garnering

  • 2st
    bananer
  • 3 ½ dl
    (350 g) grädde
  • Hyvlad choklad

Så lagar du

Mördeg:

Blanda samman alla ingredienser, kavla ut mördegen ca 3 mm tjock, fodra en rund pajform. Baka på 180 c i ca 13-15 min. När pajskalet har svalnat penslar du på ett tunt lager av den vita chokladen.

Kolasås:

Koka en oöppnad burk i en kastrull med vatten i ca 4 timmar. Eller så häller du ut mjölken i en kastrull och under låg värme och omröring hela tiden tills du får en fin gyllenbrun färg.

Kanderade jordnötter:

Fukta jordnötterna med äggvitan, blanda i socker och kanel och stoppa in i ugnen på 180 c i ca 8 min.

Vaniljkräm:

Blanda socker, äggula och maizena i en bunke. Koka sedan mjölk och vaniljstång och häll det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen, koka samtidigt som du rör tills krämen tjocknat, koka ytterligare 2 min efter det, häll över i en ren bunke och ta i smöret.

Dela det här receptet med dina vänner!