Ingredienser
12portioner
- 2dl(90 g) florsocker
- 4 ½ dl(270 g) mjöl
- 180gsmör
- 100 gvit choklad
Kolasås
- 1stburk kondenserad mjölk
- 1dljordnötter
- 1tskäggvita
- 1msksocker
- 1mskkanel
Vaniljkräm
- 2 ½ dl(250 g) mjölk
- ½dl(60 g) socker
- 2msk(25 g) maizena
- 3st(60 g) äggula
- ½stvaniljstång
- 15gosaltat smör
Garnering
- 2stbananer
- 3 ½ dl(350 g) grädde
- Hyvlad choklad
Så lagar du
Mördeg:
Blanda samman alla ingredienser, kavla ut mördegen ca 3 mm tjock, fodra en rund pajform. Baka på 180 c i ca 13-15 min. När pajskalet har svalnat penslar du på ett tunt lager av den vita chokladen.
Kolasås:
Koka en oöppnad burk i en kastrull med vatten i ca 4 timmar. Eller så häller du ut mjölken i en kastrull och under låg värme och omröring hela tiden tills du får en fin gyllenbrun färg.
Kanderade jordnötter:
Fukta jordnötterna med äggvitan, blanda i socker och kanel och stoppa in i ugnen på 180 c i ca 8 min.
Vaniljkräm:
Blanda socker, äggula och maizena i en bunke. Koka sedan mjölk och vaniljstång och häll det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen, koka samtidigt som du rör tills krämen tjocknat, koka ytterligare 2 min efter det, häll över i en ren bunke och ta i smöret.