Bananbröd

Publicerat:
2018-05-16Tillagningstid:
Gott och nyttigt bröd utan jäst som bakas på det man har hemma.
Ingredienser
- 3bananer
- 2dlhavregryn
- 2dldinkelmjöl
- 2dlvetemjöl
- 2dlfrön, t ex solroskärnor, pumpafrön
- 1–2tskkanel
- 2tskbikarbonat
- 1krmsalt
- 2½dlyoghurt, fil eller soja/havre-baserad motsvarighet
- 1mskhonung eller sirap
- kokosfett och pumpakärnor till formen
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
2. Smörj en avlång brödform med kokosfett, strö gärna pumpakärnor i botten.
3. Blanda alla torra ingredienser. Mosa 2 bananer, rör ner dem, yoghurt och honung i mjölet.
4. Häll smeten i formen. Halvera den tredje bananen längst med, lägg den i formen och strö på pumpakärnor.
5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme eller tills brödet är genomgräddat.
6. Stjälp upp och låt svalna på galler.
7. Servera brödet som det är eller med smör/färskost, ost och marmelad.
Tips
Byt ut en del av fröerna mot nötter eller mandel. Brödet går jättebra att rosta och frysa om det skulle bli något över.