Bananmuffins med havrekrisp

Publicerat:
2015-11-04Tillagningstid:
Dessa amerikanska banana bread muffins blir extra saftiga om du använder övermogna bananer. Servera gärna med hasselnötscréme.
Ingredienser
8portioner
- 3stövermogna bananer (ca 500 g)
- 2stägg (110g)
- 2 ½dlbrunt farinsocker (165 g)
- ¾dlströsocker (50 g)
- 2 ¼dlvetemjöl (145 g)
- ½tsksalt
- ¾tskbikarbonat
- ½tskbakpulver
- ½tskkanel, malen
- ¾dlmatolja (80 g)
- 1tskvaniljextrakt
- 1dlmjölk (100 g)
Havrekrisp
- 1dlhavregryn (35 g)
- 3mskvetemjöl (35 g)
- 2mskströsocker (20 g)
- ½tsksalt (5 g)
- 1tskbakpulver (5 g)
- 35gsmör, delat i mindre bitar
Till servering
- hasselnötskräm (se separat recept)
- rostade hasselnötter
Så lagar du
Havrekrisp
1. Nyp ihop smör, mjöl, socker, bakpulver, salt och havregryn till en smulig massa.
2. Täck massan med plast och ställ i kyl.
Muffins
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser förutom bananerna i en bunke. Rör till en jämn smet.
3. Mosa bananerna och tillsätt de till smeten.
4. Fördela smeten på 8 muffinsformar (ca 90 g per form), strö smultoppingen över muffinsen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills en provsticka är helt torr när du drar ut den.
5. Servera med hasselnötskräm och rostade hasselnötter.