Bananpaj

Publicerat:
2022-09-07En riktigt läcker knäckig bananpaj som smakar friterad banan. Du kan grädda pajen i en stor pajform eller göra lite mindre portionsformer. Hur gott som helst och busenkelt att göra.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 4-6stmogna banane
- 100grumsvarmt smö
- 1dlsocker
- 1,5dlmjöl
- 0,5dlsirap
- 1näve mörka chokladknappar (valfritt)
Serveringsförslag
- Glass eller grädde
Så lagar du
- Värm ugnen till 200°, över och undervärme.
- Blanda socker, mjöl, smör och sirap till en kladdig smet.
- Skiva bananerna till runda slantar på ca 1 cm och lägg i en pajform.
- Klicka ut smeten över bananerna, toppa med chokladknapparna.
- Grädda mitt i ugnen tills pajen får en gyllene färg, ca 20-25 min.
- Ta ut och låt svalna.
- Servera med glass eller grädde.