Bananpaj

Bananpaj

Publicerat:

En riktigt läcker knäckig bananpaj som smakar friterad banan. Du kan grädda pajen i en stor pajform eller göra lite mindre portionsformer. Hur gott som helst och busenkelt att göra.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 4-6st
    mogna banane
  • 100g
    rumsvarmt smö
  • 1dl
    socker
  • 1,5dl
    mjöl
  • 0,5dl
    sirap
  • 1
    näve mörka chokladknappar (valfritt)

Serveringsförslag

  • Glass eller grädde

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 200°, över och undervärme.
  2. Blanda socker, mjöl, smör och sirap till en kladdig smet.
  3. Skiva bananerna till runda slantar på ca 1 cm och lägg i en pajform.
  4. Klicka ut smeten över bananerna, toppa med chokladknapparna.
  5. Grädda mitt i ugnen tills pajen får en gyllene färg, ca 20-25 min.
  6. Ta ut och låt svalna.
  7. Servera med glass eller grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!